Prinsessakoulun opetusvideoiden kuvaus ja ohjeistus:

 

1. Prinsessakoulu alkaa! Mitä tarkoittaa olla aito kuninkaallinen?
Jakson kesto noin 8 minuuttia.

Tervetuloa Prinsessakoulun ensimmäiseen päivään! Tänään alkaa sinun matkasi aidoksi kuninkaalliseksi. Ensimmäisellä oppitunnilla pohdimme, mitä tarkoittaa, että on aito prinsessa tai prinssi. Opimme myös kuninkaallisen niiauksen, kumarruksen ja pyörähdyksen!

Oppituntia varten kannattaa varata tila, jossa pääsee turvallisesti harjoittelemaan kuninkaallisia liikkeitä. Voit myös halutessasi pukeutua juhlavaan asuun!

2. Lettiharjoituksia Tähkäpään kanssa. Mitä kaikkea voikaan letittää?
Jakson kesto noin 12 minuuttia.

Letit ovat erityisesti Tähkäpäälle, Jääprinsessalle ja Lumikuningattarelle tärkeitä, ja hiukset on hyvä laittaa välillä letille jotta ne eivät tule tielle taikavoimia käyttäessä ja seikkaillessa. Vaikka omia hiuksia ei laittaisikaan letille, on letittäminen hauskaa puuhaa ja sitä voi tehdä vaikkapa nauhojen avulla tai nuken hiuksiin.
Oppituntivideo kannattaa ensin seurata tarkkaavaisesti, jonka jälkeen voi kotitehtävien ohjeistusten mukaan aloittaa harjoitukset. Oppituntivideon voi katsoa harjoittelun ohella uudelleen useampaankin kertaan! Kotitehtäviä varten voi jo varata valmiiksi kolme nauhaa tai pitkähiuksisen nuken sekä pompuloita. Aikuisen tai muun ystävän avustusta voidaan tarvita kotitehtäviä tehdessä.

3. Kuninkaallista tanssia omalla tyylilläsi!
Jakson kesto noin 20 minuuttia.

Tänään pääsemme Prinsessakoulussa liikkumaan todenteolla, kun Aavikkoprinsessa ja Jääprinsessa opettavat sinulle erilaisia hauskoja tapoja liikkua musiikin tahtiin. Oma tyyli ja luovuus ovat tänään sallittuja, kun annamme musiikin viedä.

Kuninkaalliset rakastavat uusia haasteita joita kohtaamme tänään opettelemalla uusia liikkeitä. Kuninkaallisille on myös tärkeä kyky osata heittäytyä ja liikkua vapaudella ja ilolla!

Oppitunnille kannattaa pukea vaatteet, joissa on mukava liikkua ja jotka venyvät, varata tilaa ja varalta on hyvä pitää vaikkapa vesilasi tai vesipullo lähellä jos jano yllättää.

4. Kirje rakkaalle!
Jakson kesto noin 10 minuuttia.

Tänään Prinsessakoulussa opimme, kuinka kirjoittaa tai piirtää kirje kuninkaalliseen tyyliin. Kenelle sinä haluaisit tehdä kirjeen? Mietimme kuinka voimme ilahduttaa tärkeää ihmistä ja huomioida häntä.

Oppitunnin tehtäviä varten tarvitset paperia, kirjekuoren ja kynän/värikyniä. Halutessasi voit myös käyttää tarroja tai muita koristeita, mutta ne eivät ole pakollisia. Voit katsoa ensin oppituntivideon, jonka jälkeen voi kotitehtävien ohjeistusten mukaan aloittaa kirjeen valmistuksen. Oppituntivideon voi katsoa piirtämisen tai kirjoittamisen ohella useampaankin kertaan! Aikuisen tai muun ystävän apua voidaan tarvita kotitehtävien aikana, jos pieni oppilas ei vielä osaa kirjoittaa ja haluaa sanella viestin kirjeeseen.

5. Pidämme teekutsut!
Jakson kesto noin 11 minuuttia.

Tervetuloa teekesteille prinsessojen kanssa! Jääprinsessa kutsuu ystävänsä teekupposen ääreen seurustelemaan kohteliaasti. Tiedossa on taikasanojen harjoittelua, pohdintaa kuninkaallisten käytöstavoista sekä tietysti hieman hupsuttelua. Oppituntia varten voit varata mukaasi oman teekupin, niin voit istahtaa prinsessojen seuraan teepöydän ääreen.

6. Luonto ja eläimet ovat kuninkaallisille tärkeitä!
Jakson kesto noin 9 minuuttia.

Tänään Prinsessakoulussa pohdimme, miten voisimme viettää aikaa luonnossa sitä kunnioittaen, sekä kuinka kohdella ystävällisesti eläinystäviämme.

Saamme vieraaksemme prinsessakoira Tepon pohtimaan kanssamme, miten tärkeää on kunnioittaa kaikkea elämää ja kaikkia eläviä planeetallamme.

Lopuksi pidämme hauskaa samaistumalla eläinten maailmaan liikunnan avulla, joten tänään kannattaa oppituntia varten varata mukavat vaatteet ja tilaa liikkumiseen.

7. Usko unelmiisi!
Jakson kesto noin 8 minuuttia.

Tänään Prinsessakoulussa unelmoimme yhdessä! Mutta mitä unelmat oikeastaan tarkoittavat? Unelmat ovat tärkeitä ja niitä voi olla niin paljon kuin haluaa, suurempia ja pienempiä. Mietimme kuinka unelmat toteutuvat ja mitä voisimme tehdä itse niiden hyväksi.

Aavikkoprinsessa tuo oppitunnille mukanaan taikalampun, jonka avulla on hauskaa tehdä toivomuksia.

Tule mukaan pohtimaan, mitkä juuri sinun unelmasi ovat tällä hetkellä!

Mukaan tarvitset avoimen mielen.

8. Laula kuin kuninkaallinen!
Jakson kesto noin 12 minuuttia.

Kuinka laulaa kuin kuninkaallinen? Juuri omalla äänelläsi ja tyylilläsi! Jokaisella meillä on oma kaunis äänemme, mutta äänen käyttöä voi myös harjoitella. Jääprinsessa ja Lumikuningatar näyttävät yhdessä hauskoja ja hyödyllisiä harjoituksia, joiden avulla oman äänen saa soimaan vielä entistä kauniimmin!

9. Mitä tarkoittaa olla luova?
Jakson kesto noin 24 minuuttia.

Huomenna on jo kruunajaispäiväsi, joten on aika askarrella itsellesi (ja miksipä ei jollekin läheisellekin), aito kuninkaallinen kruunu!

Askartelun ohella pohdimme, mitä luovuus tarkoittaa ja kuinka voimme tehdä asioita juuri omalla tyylillämme. Voit halutessasi aloittaa oman kruunun askartelun jo oppitunnin aikana prinsessojen kanssa. Oppituntia varten on hyvä varata paperia, liimaa tai teippiä, sakset ja esimerkiksi kyniä tai tarroja koristelua varten. Aikuisen tai muun ystävän apua voidaan tarvita askartelun aikana esimerkiksi saksien käytössä. Ihania askarteluhetkiä, nähdään kruunajaisissa!

10. On kruunajaispäivä!
Jakson kesto noin 7 minuuttia.

Onneksi olkoon! Tänään sinut kruunataan aidoksi kuninkaalliseksi. Olemme todella ylpeitä sinusta! Kruunajaisia varten kannattaa varata askartelemasi kruunu lähistölle, sekä voit pukeutua oman tyyliseen kuninkaalliseen asuun. Voit pyytää esimerkiksi perheenjäsenesi mukaan kruunajaisiin.

Seuraa prinsessojen ohjeita tarkkaavaisesti. Pian vannomme yhdessä kuninkaallisen valan, jonka jälkeen voit asettaa kruunun päähäsi ja sinusta tulee aito kuninkaallinen! Kuinka jännittävää, ihania kruunajaisia! Kiitos kun olit mukana Prinsessakoulussa, toivottavasti olet viihtynyt Prinsessakoulun parissa ja oppinut tärkeitä taitoja kuninkaalliseen elämääsi. Toivomme sinulle satumaisia päiviä ja iloa valtakuntaasi!

Tästä linkistä pääset tutustumaan lisää Prinsessakouluun.