Kaunottaren hahmo ja asu

Rakastan kaikkia prinsessoja, mutta minun täytyy tunnustaa, että Kaunotar on ollut aina esikuvani ja näin ollen oma suosikkiprinsessani. Siksi olinkin erityisen innoissani juuri tänä hahmona esiintymisestä lastenjuhlissa, ja tietysti myös prinsessan asusta.

Kaunottaren asun on valmistanut ompelijani (toisin sanoen haltijakummini) Laura Lipiäinen. Puvun suunnittelussa ja valmistuksessa oli monia vaiheita ja taidankin näistä kertoa vielä myöhemmin tarkemmin. Nyt halusin kuitenkin päästä näyttämään valmiin asun ja kertomaan Kaunottaren hahmosta.

Kaunottaren tarina sijoittuu 1700-luvun Ranskaan, joten puku ja hahmon ulkonäkö mukailee sen ajan tyyliä, joskin löyhästi. Puku ja asusteet ovat kaikki kultaiseen taittavia keltaisia. Mekosta löytyy kolmea erilaista keltaista kangasta, hieman eri sävyisinä.

Kirkkaimman sävyistä keltaista on eniten poimutetussa helmassa, sekä miehustan ja hameen ruusukoristeissa. Korsettiosassa ja helman kiertävässä koristenauhassa on tummempaa hieman jo oranssista kangasta, myös hansikkaat ovat tämän kankaan sävyyn sopivat.
Hieman helmakangasta lämpimämmän sävyistä kangasta löytyy käsivarsille laskeutuvista olkaimista.

Kaunottaren kengät minulta löytyivät jo valmiina. Olin hankkinut ne jo aiemmin Pariisin matkaltamme, ja ne sopivatkin tälle ranskalaiselle prinsessahahmolle täydellisesti. 🙂

Kaunottarena käytän pähkinänruskeita piilolinsejä ja myös silmämeikki on ruskean sävyinen ja utuinen. Vahvoilla kulmakarvoilla ja rajauksilla tahdoin saada aikaan ”ranskattaren tyyliä”, toivottavasti onnistuin. 😀 Kylmänpinkki huulipuna ja poskipuna raikastavat muuten lämpimänsävyistä lookkia.

Hiuksissa yhdistyvät avonaiset kiharat ja nuttura päälaella. Nutturan ympärillä oleva hiuskoriste on myös tärkeä osa Kaunottaren tyyliä, kuten myös kultaiset pyöreät korvakorut. Korvakorut löysin Vintage Gardenista, ja ne ovat tulleet minulle tärkeäksi osaksi tätä hahmoa, sillä valmistautuessani juhliin tunnen heti pääseväni Kaunottaren rooliin kun puen korvakorut ylleni. Hieman hassua, tiedän, mutta jostain syystä se vain toimii niin. 😀

Hiuskoriste on myös Lauran taiteilema.

Jos kuvailisin Kaunotarta kolmella sanalla, ne olisivat lämmin, rohkea ja kiltti. Kaunotar on hahmona rauhallisempi, verrattuna esimerkiksi kupliviin persoonallisuuksiin Tähkäpäähän ja Jääprinsessaan. Liikkeet ovat hieman pehmeämpiä, puheen tahtikin rauhallisempaa. Kaunotar rakastaa lukemista ja satumaailmoja ja haaveilee omasta seikkailustaan. Häneltä löytyy myös rohkeutta toteuttaa omat seikkailunsa ja haaveensa.

Kaunottareen voivat varmasti samaistua monet, mutta tämä lempeä prinsessa voisi olla toivottu vieras myös esimerkiksi ujomman synttärisankarin juhliin.

Olen saanut esiintyä Kaunottarena jo monissa ihanissa juhlissa ja hän onkin tällä hetkellä toiseksi suosituin hahmoni, heti Lumikuningattaren jälkeen. Ihanaa huomata, että Kaunotar on niin monen muunkin suosikkiprinsessa. 🙂

-Milja

Tekijä: Milja

Blogia kirjoittaa 28-vuotias ammattiprinsessa Milja, joka elää happily ever afteriaan prinssinsä kanssa Tampereella. Blogissa katsotaan elämää prinsessan näkökulmasta, sekä tutustutaan prinsessaesiintyjän ammattiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *