Tähkäpään peruukki

Prinsessan ulkoasua miettiessä tärkeää on tietysti puku, ja hyvin tärkeät ovat myös prinsessan hiukset. Erityisesti Tähkäpää-hahmolle hiukset ovatkin oikeastaan se kaikista tärkein elementti, onhan prinsessa saanut nimensäkin hiustensa mukaan.

Aloitinkin uuden hahmoni suunnittelun hiuksista. Tähkäpäällä on kymmeniä metrejä pitkät hiukset, joita pitkin saa kavuttua korkeaan torniin saakka. Tällainen peruukki olisi aika mahdoton toteuttaa, eikä se olisi synttärijuhlia ajatellen myöskään kovin käytännöllinen! Nettiä selatessa löytyi kyllä todella pitkiä, jopa maahan saakka ulottuvia peruukkeja, mutta ne takkuuntuisivat todella helposti ja olisivat jokatapauksessa silti liian lyhyitä.

Tähkäpää voi pitää hiuksiaan myös todella paksulla letillä, ja tämä kuulosti jo toteuttamiskelpoiselta idealta. Siitä alkoikin suunnittelutyö; kuinka saada aikaan tarpeeksi muhkea peruukki joka ei silti olisi liian painava? Letin täytteeksi oli keksittävä jotain, ja oli mietittävä miten se kannattaa päällystää.

Tein harjoitustyönä peruukin Harry Potter tapahtumaan Fleur Delacour hahmolle. Lähdin toteuttamaan lettiä vanukankaasta jota myydään metritavarana kangaskaupassa. Pyörittelin kankaasta eräänlaiset rullat jotka kiinnitin peruukkiin ompelemalla. Muistaakseni peruukkeja kului yhteensä kuusi, sillä peruukeista viisi leikkelin osiin ja käytin niitä vanurullien päällystykseen. En ollut peruukkien laatuun täysin tyytyväinen, erityisesti etureuna ei ollut mielestäni luonnollisen näköinen joten leikkasin sen pois ja päätin käyttää omia vaaleita hiuksiani peittämään peruukin rajan. Sitten letitin hiuksilla päällystetyt rullat muhkeaksi letiksi.

Peruukki toimi tapahtumassa hyvin, mutta synttäreitä ajatellen se oli liian painava ja jäykkä, eivätkä hiukset riittäneet tarpeeksi hyvin peittämään letin täytettä. Siitä lähtikin suunnittelun seuraava vaihe, ompelin venyvästä tyllistä kolme pitkää tuubia, jotka täytin silputulla vanukankaalla. Tämä letin täyte olikin jo paljon kevyempi sekä taipuisampi.

Pohdin pitkään kuinka tuubit saisi parhaiten päällystettyä niin ettei täyte näkyisi lainkaan. Suunnittelin käyttäväni eräänlaista kreppihiusta ensimmäisenä kerroksena, ja päälykerroksena taas peruukeista leikeltyjä hiuksia jotta väri olisi sama kuin peruukkiosassa. Tilasin useampia eri peruukkeja, mutta en ollut mihinkään niistä täysin tyytyväinen. Lisäksi minua alkoi epäilyttää saisinko letin täytettä kunnolla peittoon ellen peittäisi sitä todella suurella määrällä hiuksia, jolloin peruukista taas tulisi aivan liian painava.

Tässä vaiheessa törmäsin jälleen netissä peruukkeja myyvään sivuun nimeltä Fairytalewigs, jota olin ihaillut jo aiemmin. Olin aiemmin sivuuttanut heidän tarjoamansa Tähkäpää-peruukin sillä se ei täysin vastannut mielikuvaani supermuhkeasta letistä, ja oli myös siihen nähden liian kallis. He eivät myöskään toimittaneet Suomeen. Nyt heille oli kuitenkin ilmestynyt peruukista versio jonka pystyy stailaamaan itse, ja innostuin. He myös lisäsivät Suomen toimitusmaihinsa, onneksi, sillä uskon tilaavani heiltä vielä uudelleen!

Jännityksen hetkiä, onko tässä viimein unelmieni peruukki?

Peruukki oli todella kaunis ja laadukas, vaikka letti olikin kapeampi kuin mitä olin ajatellut lähtiessäni suunnittelemaan peruukkia. Enää en silti ollut niin varma oliko niin tärkeää että letti olisi paksu?

Aloin pohtimaan letittäisinkö mukaan vielä jo valmiiksi hankkimani kreppihiukset. Muhkeutta tulisi hieman lisää, mutta en ole aivan varma kaipaako letti sitä. Mitä mieltä te olette? 🙂

Peruukki on vielä täysin stailaamatta, letti kiinnittämättä peruukkiin ja suunniteltavaa vielä on. Joku voisi ajatella että lähes kaikki työ peruukkia varten on vielä tekemättä, mutta silti minusta tuntuu että tämähän on jo melkein valmis! 😀

-Milja

Tekijä: Milja

Blogia kirjoittaa 28-vuotias ammattiprinsessa Milja, joka elää happily ever afteriaan prinssinsä kanssa Tampereella. Blogissa katsotaan elämää prinsessan näkökulmasta, sekä tutustutaan prinsessaesiintyjän ammattiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *