Tähkäpään asu

Täytyy kyllä sanoa, että olen niin onnellinen kun Tähkäpää-hahmoni on viimein valmis! Tätä hahmoa oli minulta paljon toivottu, ja olin myös hahmosta itse todella innoissani, mutta tiesin jo suunnittelemaan alkaessani ettei sen rakentamisesta tule helppoa. Tähkäpää eroaa tietysti muista prinsessoista jo huikean pitkän lettinsä vuoksi, mutta eritoten Tähkäpään mekko on paljon yksityiskohtaisempi kuin muiden prinsessojen.

Ompelijaystäväni Laura Lipiäinen (Kutsun häntä myös hyväksi haltijakummikseni), lupautui valmistamaan mekon minulle, ja lähdimme yhdessä sitä suunnittelemaan. Ensimmäisenä haasteena oli löytää oikean tuntuiset ja sävyiset kankaat, ja niiden etsinnässä kestikin pitkään. Lopulta täydellinen kangas yläosaan löytyi Toijalan Kangastukusta, ja ystäväni Päivi Heikkinen teki vielä kankaaseen kauniin painokuvion. Hihojen kankaaseen värjäsin hieman violettisen sävyn, sävyllisiä venyviä tyllikankaita ei oikein ollut saatavilla.

Olin jo hankkinut kivan kankaan hameosaan, mutta en ollut siihen kuitenkaan täysin tyytyväinen. Kun törmäsin Helsingin Eurokankaassa tähän ihanaan violettiin silkkiin, rakastuinkin aivan täysin. Myönnän että budjetissa ei ihan täysin pysytty, mutta en ole katunut hetkeäkään! Kangas liikkuu niin kauniisti ja kimmeltää ihanasti valossa, ah. Päivi teki vielä painokuviota myös hameen etuosan kaistaleeseen.

Isossa osassa asun ulkonäköä on myös erilaiset nauhat ja pitsit. Vierailin Näsilinnankadun Nappipuodissa harva se päivä etsimässä jos jonkin näköistä ja sävyistä nyöriä ja nauhaa. Mutta se kannatti, mielestäni tällaiset yksityiskohdat juuri tuovat pukuun sitä aitoutta ja prinsessamaisuutta. 🙂

Kun kaikki osaset olivat viimein valmiina itse puvun ompelu olikin nopeaa. Kun näin asun valmiina ensikertaa päästin aivan spontaanin kiljahduksen! Se oli ihanampi kuin osasin kuvitellakaan.

Nyt Tähkäpää on saanut vierailla jo muutamilla synttäreillä, ja on ollut ihanaa huomata kuinka lapsetkin ovat kyselleet puvusta ja tutkineet yksityiskohtia. 🙂 Tämän asun valmistukseen en todellakaan olisi pystynyt yksin, ystävien apu mekon valmistuksessa on tärkeää niin saduissa kuin todellisuudessakin. Kiitos! 🙂

-Milja

Tekijä: Milja

Blogia kirjoittaa 28-vuotias ammattiprinsessa Milja, joka elää happily ever afteriaan prinssinsä kanssa Tampereella. Blogissa katsotaan elämää prinsessan näkökulmasta, sekä tutustutaan prinsessaesiintyjän ammattiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *